آب دوغ خیار یکی از بهترین غذاهای سنتی و اصیل ترین سوپ سرد ایرانی می باشد که افراد به خاطر ماهیت خنک و فوق العاده دلنشین آب دوغ خیار در فصل تابستان آن را مصرف می کنند. آب دوغ خیار علاوه بر اینکه در شما احساس خنکی ایجاد می کند ، غذایی کامل با ارزش غذایی بسیار بالا است. در ادامه طرز تهیه آب دوغ خیار برای ۴ نفر و برخی از فواید این غذای خوشمزه و دلچسب گفته شده است. 

طرز تهیه سریع آب دوغ خیار

فواید آب دوغ خیار

۱٫ماست موجود در این غذا سرشار از پروتئین می باشد. املاح موجود در ماست زیاد بوده و به دلیل داشتن ویتامین D سبب استحکام استخوان ها می گردد. هم چنین ماست و دوغ موجود در این غذا  برای کسانی که از بیخوابی رنج می برند ، مفید است.

۲٫تنوع سبزیجات این غذا سبب می گردد تا فیبر و ویتامین ها و املاح معدنی برای بدن تامین شود. مثلا تره ، کاهنده فشار و کلسترول خون است و منیزیم موجود در آن از بروز سرطان روده و سرطان پروستات جلوگیری می کند و از سوزش معده می کاهد. ریحان ، آرامش بخش و خواب آور ، ضد یبوست ، ضد تشنج و رفع کننده سردرد های عصبی و میگرن است. شاهی ، محرک کلیه هاست . ترخون جایگزین مناسب نمک است و به دلیل داشتن ویتامین های A وC جزو آنتی اکسیدان های قوی به شمار می رود. نعنا اشتها برانگیز و پیازچه سرشار از ویتامین Cمی باشد.

۳٫کشمش موجود در این غذا سرشار از آهن ، پتاسیم ، کلسیم می باشد.

۴٫گردو نیز به دلیل مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش کلسترول بالا کمک می کند و باعث سلامت قلب و عروق می گردد.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • دوغ ۱ لیتر
  • ماست چکیده ۳۰۰ گرم
  • خامه در صورت تمایل ۵۰ گرم
  • سبزی خوردن ( تره ، ترخون ، ریحان ، شاهی ، پیازچه ) ۳۰۰ گرم ، نوع سبزی را بسته به سلیقه خود انتخاب کنید.
  • نعنا خشک به میزان کافی
  • خیار ۳ عدد
  • کشمش پلویی ۱۰۰ گرم
  • گردو ۶ عدد
  • نمک به میزان کافی
  • نان لواش خشک به اندازه کافی

طرز تهیه آب دوغ خیار

طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه برای روزهای گرم سال
  1. ابتدا سبزی ها را می شوییم . برای شستن سبزی ها میتوانید آن ها را در ظرف آب حاوی مقداری نمک بگذارید ،  بعد از گذشت ۱۵ دقیقه سبزی ها را در آورده و آبکشی نمایید. این کار باعث ضد عفونی شدن سبزی ها می گردد. بعد از شستن سبزی خوردن ، بر روی تخته آنها را به صورت ریز خرد کنید و آنها را درون ظرفی بریزید.
  2. سپس بر روی خیارها برش های افقی و عمودی ایجاد کرده و آنها را به صورت نگینی خرد می کنیم و خیارهای خرد شده را به ظرف سبزی می افزاییم.
  3. در ظرف دیگری ماست چکیده و خامه در صورت تمایل را به خوبی هم می زنیم تا یکدست شوند سپس دوغ را به آن اضافه می کنیم و باز هم می زنیم تا به مخلوطی یکنواخت تبدیل شود. اگر غلظت مخلوط زیاد بود در صورت تمایل می توانیم اندکی آب به آن بیفزاییم. کمی از مخلوط می چشیم اگر نمک نیاز داشت به آن اضافه می کنیم. سپس سبزی و خیار خرد شده را نیز به این مخلوط اضافه می کنیم.
  4. سپس نعنای خشک به میزان کافی همراه با کشمش پلویی را به سایر مواد می افزاییم.
  5. گردوها را با چاقو خرد می کنیم یا آنها را آسیاب می کنیم و به مواد دیگر اضافه می کنیم.
  6. در آخر نان خشک لواش را با دست خرد می کنیم و به آب دوغ خیار می افزاییم. اگر همان موقع قصد میل کردن آب دوغ خیار را دارید به آن نان خشک اضافه کنید ولی اگر می خواهید بعدا آن را نوش جان کنید از ریختن نان خشک در آن جلوگیری کنید چون باعث خمیر شدن نان می شود. آب دوغ خیار درست شده را درون یخچال بگذارید و زمان سرو آن چند قالب یخ در آن بیفزایید. برای تزیین آن نیز می توانید از گل سرخ استفاده کنید. به همین راحتی آب دوغ خیار خوشمزه درست می شود که می توانید آن را تهیه کنید و در روزهای گرم سال از آن لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید 

با عنوان آفتاب وارد شده‌ایدخارج می‌شوید؟Fill out this field

ارسال دیدگاه

نوشته‌های تازه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *