کلم پلو از جمله پلوهای مخلوطی است که پخت آن بیشتر در فصل پاییز رواج دارد و یکی از پلوهای مخلوط خوشمزه زمستانی است ولی بعضی ها آن را بخاطر بوی خاص کلم پخته دوست ندارند، اما ما برای رفع بوی خاص کلم در اینجا چاره‌ای اندیشیده با این دستور غذا با اضافه کردن سبزی های معطر، بوی کلم پخته از بین رفته و غذا عطر خاصی به خود می گیرد.

کلم پلو

مواد لازم کلم پلو برای هشت نفر :

برنج : یک کیلو

کلم برگ یا کلم قمری : ۲ عدد متوسط

گوشت خورد شده : ۷۵۰ گرم

پیاز : دو عدد متوسط

ریحان ، شوید ، تره پاک شده یک کیلو ( این سبزیجات در صورتی که از کلم برگ استفاده میشود )

نمک و زردچوبه و زعفران به میزان لازم

دارچین : به مقدار کم

روغن : به مقدار لازم

طرز تهیه کلم پلو

ابتدا برنج را شسته و یک زمان کوتاهی خیس می کنیم ؛ بعد پیاز را پوست کنده و شسته و نگینی و یا خلال خرد کرده و داخل ظرفی با روغن سرخ می کنیم . سپس مقدار کمی زردچوبه اضافه کرده و خوب هم می زنیم بعد گوشت های خرد شده را به پیاز داغ اضافه و تفت می دهیم و زمانی که رنگ گوشت برگشت مقداری فلفل اضافه کرده و ۲ پیمانه آب به مواد افزوده و زیر حرارت گاز را زیاد کرده و زمانی که آب به جوش آمد، زیر شعله گاز را کم کرده و در ظرف را می‌گذاریم و صبر می‌کنیم تا گوشت بپزد. زمان پخت برای گوشت حدود یک ساعت است. پس از پخت گوشت زعفرانی را که از قبل آب کرده بودیم به اندازه مورد نیاز به آن اضافه کرده ( زعفران ساییده شده را کمی یخ روی آن قرار داده تا بهتر رنگ از خود پس بدهد ) روی مواد ریخته و ۲ الی ۳ دقیقه حرارت می دهیم و سپس زیر شعله حرارت را خاموش و آن را کنار می‌گذاریم.

( در صورت نیاز می توانید سبزیجات خورد شده را به مایع گوشت اضافه کنید تا بوی ضخم آن گرفته شود )

برنجی را که از قبل خیسانده بودیم داخل قابلمه جوشانده و آبکش می‌کنیم . سپس داخل قابلمه روغن ریخته و روغن را داغ می‌کنیم و می‌توا نید برای ته دیگ از سیب زمینی و یا  برگ کاهو و یا نان لواش استفاده کرده در صورت نیاز از برگ کلم هم میتوان استفاده کرد و برنج آبکش شده چند کفگیر ریخته بعد مقداری از مایع گوشت در صورت نیاز از سبزیجات خورد شده ( به‌دلخواه ) و کمی هم پودر دارچین روی مواد پاشیده و دوباره به همین ترتیب لابه لای برنج مواد کلم و گوشت اضافه و در آخر زعفران آب شده و به روش معمول برنج را دم می گذاریم و زمان پخت یک ساعت لازم است. نکته : می توان به جای گوشت خورد شده از گوشت چرخ کرده پیاز رنده شده و زردچوبه و پودر دارچین و نمک در آن اضافه و بعد گوشت‌ها را قلقلی کرده و در روغن سرخ و بعد لابه لای برنج قرار داد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *