یکی از اصول اولیه و ضروری صبحانه ایرانی مرباست. هیچ چیزی جای مرباهای رنگارنگ، خوش طعم و خوش عطر را سر سفره صبحانه پر نمیکند. مربای هویج یکی از رایح ترین و پر طرفدار ترین مرباهاست. مربا هویج هنوز جایگاه ویژه و محبوب خود را از دست نداده است .

moraba havij

تهیه مربا ، مارمالاد از دیر باز به عنوان نوعی روش نگهداری محصولات میوه مرسوم بوده است . به دو روش سنتی و صنعتی استفاده می‌شود. در روش سنتی به طور معمول برای هر سه کیلو میوه موردنظر تقریبا ۵/۲ تا ۳ کیلو شکر مصرف می‌شود و بنا به سلیقه و به تناسب میوه موردنظر، از طعم‌دهنده‌ هایی مثل مثل وانیل، گلاب، آب‌لیمو و دانه هل استفاده می‌شود و اصول کلی تهیه به روش سنتی تقریبا برای تمامی میوه ها و خلال ها و سبزی های مشابه بوده است. در روش صنعتی میوه و سبزی مورد استفاده باید به درجه رسیدگی نسبی رسیده باشد و عطر و طعم و رنگ  آنها کاملا ظاهر شده باشد ولی کاملا رسیده نباشد . زیرا در صورت رسیدگی زیاد بافت از لحاظ قدرت پایین می آید .

خواص مربا هویج

مصرف هویج در برطرف کردن بیماری‌های آب آوردن انساج بدن، عدم دفع ادرار،‌ تحریک مجاری هضم و تنفسی، سرفه های مقاوم، آسم،‌ اخلاط خونی و دفع کرم اثر معجزه آسایی دارد  و هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهای عفونی بالا می‌برد.

مربای هویج و مربای زردک یا هویج ایرانی بسیار ارزش غذایی دارد.

آب هویج قوت بدن را زیاد می‌کند .

مصرف مربای هویج برای تصفیه و باز کننده صدا و پاکسازی ریه مفید است .

مصرف مربای هویج ضعف معده و کبد را برطرف می‌کند و برای سوء هاضمه مفید است.

پختن هویج باعث از بین رفتن فیبر می‌شود، اما کاروتن در اثر پختن از بین نمی‌رود. بخارپز کردن بهترین طریقه پختن است نتیجه یک مطالعه نشان داد هویج پخته شده، آنتی اکسیدان های بیشتری از هویج خام دارد.

مواد لازم برای تهیه مربا هویج

هویج : ۵۰۰ گرم

پودر هل سبز : یک دوم قاشق چایخوری

شکر ۵۰۰ :  گرم

زعفران دم کرده : یک قاشق غذا خوری

خلال پسته : یک قاشق غذا خوری

آب لیموی : یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه مربای هویج

ابتدا هویج خلال شده را با یک چهارم پیمانه  آب داخل قابلمه ریخته روی حرارت ملایم قرار داده تا  هویج کمی نرم شود بعد از آن شکر را اضافه کرده و دو ساعت می‌گذاریم با حرارت  مربا جا بیوفتد اکنون زمان آن رسیده که پودر هل و زعفران دم کرده  را اضافه کنیم . یکی از نشانه‌های جا افتادن مربا آن این است که کمی از شربت آن را بر داشته اجازه می‌دهیم کمی سرد شود و اگر قاشق را تکان دادیم شر بت  از قاشق به سرعت  سر ریز نکرد به اصطلاح قوام داشته باشد و غلیظ شده باشد و در پایان ابلیمو و پسته را اضافه می‌کنیم اگر خلال پوست پرتقال هم داشته باشید می‌توانید کمی به مربا اضافه کنید خوشمزه خواهد شد .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *