دو نوع خورشت خوشمزه و مجلسی که حتما باید امتحان کنید

خورشت یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در سراسر دنیا و از جمله در ایران می باشد. به دلیل وجود تنوع غذایی بسیار بالا در فرهنگ ایرانی خورشت نیز از آن دسته غذاهایی است که در هر استانی از کشور با روش و طرز تهیه مخصوص خود آن استان تهیه می‌شود. در ایران خورشت را معمولا به همراه برنج خوش عطر ایرانی سرو می‌کنند. خورشت‌های ایرانی انواع مختلفی دارند و با مواد گوناگونی نیز تهیه می‌شوند. برخی از انواع خورشت مثل خورشت فسنجان به دلیل مواد به کار رفته در آن نظیر گردو به عنوان خورشتی مجلسی در مهمانی‌ها و مجالس سرو می‌شوند. در این مقاله قصد داریم شما را با ده نوع خورشت خوشمزه و اصیل ایرانی و فوت و فن های خوشمزه شدن آن ها بیشتر آشنا کنیم پس با ما همراه باشید. 

خورشت قورمه سبزی

خورشت قورمه سبزی خوشمزه و جاافتاده

خورشت قورمه سبزی از آن دسته غذاهای اصیل ایرانی است که اکثر ما ایرانی‌ها عاشق و طرفدار آن هستیم و شاید بتوان گفت که بیشتر کشورهای خارجی نیز غذای ایرانی را با خورشت قورمه سبزی می‌شناسند. چشیدن طعم یک خورشت قورمه سبزی جا افتاده لذتی دارد که شاید تا مدت ها فراموش نشدنی باشد.

ترکیبات موجود در این خورشت آن را به یکی از دلچسب‌ترین خورشت‌های ایرانی تبدیل کرده است. مواد اصلی برای تهیه خورشت قورمه سبزی عبارت اند از گوشت خورشتی , سبزی قورمه سبزی ( اسفناج , شنبلیله , تره , گیشنیز و جعفری) , لوبیا قرمز , لیمو عمانی. در بعضی از شهرهای کشور به جای لوبیا قرمز از لوبیا چشم بلبلی یا به جای گوشت خورشتی از گوشت مرغ استفاده می‌کنند.

نکته بسیار مهمی که خورشت قورمه سبزی را به خورشتی جاافتاده و خوشمزه تبدیل می‌کند , صبر و حوصله است پس هنگام پخت این خورشت به هیچ وجه عجله نداشته باشید و اجازه دهید تا خورشت به مدت ۵ الی ۶ ساعت به آرامی و با حرارت ملایم بپزد. نکته مهم دیگر در تهیه خورشت قورمه سبزی استفاده متناسب از نوع سبزی می‌باشد مثلا اگر میزان شنبلیله زیاد باشد باعث تلخ شدن خورشت می‌شود.

از موارد دیگری که باعث تلخ شدن خورشت قورمه سبزی می‌شود لیمو عمانی است. برای جلوگیری از تلخ شدن خورشت باید با چنگال داخل لیمو عمانی ها چند سوراخ ایجاد کرد و از شب قبل آن ها را در آب خیساند. با رعایت این موارد می‌توانید یک خورشت قورمه سبزی خوش طعم و جا افتاده تهیه کنید و از آن لذت ببرید.

خورشت قیمه

خورشت قیمه خوش طعم و دلچسب ایرانی

خورشت قیمه یکی از خورشت‌های سنتی و اصیل ایرانی است که تاریخچه آن به زمان های قدیم باز می‌گردد. قیمه از آن دسته غذاهایی است که بیشتر به عنوان نذری به ویژه در ماه محرم طبخ می‌گردد. عطر خورشت قیمه به دلیل ادویه های خوش عطر در آن نظیر دارچین , ادویه خورشتی و هل می‌باشد که آن را به یکی از محبوب‌ترین خورشت‌های ایرانی تبدیل کرده است. خورشت قیمه معمولا در اکثر شهرهای کشور با یک طرز تهیه طبخ می‌گردد.

مواد لازم برای پخت این خورشت خوشمزه عبارت اند از گوشت خورشتی , لپه , لیمو عمانی , رب گوجه فرنگی و پیاز فراوان. خورشت قیمه را با سیب زمینی سرخ کرده و برنج خوش طعم ایرانی سرو می کنند. بعضی افراد به خورشت قیمه بادمجان نیز اضافه می‌کنند که در این صورت به آن خورشت قیمه بادمجان می‌گویند. نکته مهم در طبخ این غذا همانند خورشت قورمه سبزی این است که اجازه دهید تا خورشت با حرارت ملایم به آرامی بپزد در غیر این صورت اگر شعله را بالا بکشید یا از زودپز استفاده کنید باعث می شود که خورشت به خوبی جا نیفتد و در هنگام سرو لپه و آب خورشت از هم جدا باشند که این موضوع هم در طعم خورشت و هم در ظاهر آن تاثیر زیادی دارد.

خورشت فسنجان

خورشت فسنجان مجلسی و خوشمزه

خورشت فسنجان بدون شک از جمله خورشت های خوش طعم و مجلسی ایرانی می‌باشد که طرفداران زیادی دارد. این خورشت با داشتن طعمی بی نظیر دارای طرز تهیه ساده ای نیز می‌باشد. این خورشت خوشمزه دارای سه نوع طعم متفاوت است.

عده ای همانند شمالی ها مزه ترش الان را ترجیح می‌دهند و به همین منظور رب انار ترش تری را به خورشت فسنجان اضافه می‌کنند اما عده دیگری طعم شیرین آن را می‌پسندند و علاوه بر رب انار مقداری شکر نیز به خورشت اضافه می‌کنند. طعمی که دارای بیشترین طرفدار می‌باشد مزه ملس خورشت فسنجان است که نه خیلی ترش و نه خیلی شیرین است. البته استفاده از رب انار با کیفیت و مرغوب در طعم بی نظیر این غذا بی تاثیر نیست.

خورشت فسنجان را هم می توان با گوشت قلقلی و هم با مرغ تهیه کرد. برای روغن انداختن این خورشت می‌بایست گردوها را به خوبی آسیاب کرد تا روغن گردو از آن خارج شود و هنگام تفت دادن گردو آن را به خوبی و با حوصله تفت داد ولی باید مراقب بود که گردو ها طعم سوختگی نگیرند. روش دیگر برای روغن انداختن خورشت فسنجان این است که در آخر پخت خورشت دو تکه یخ داخل خورشت بیندازید این کار به گردوها شک وارد کرده و روغن بیشتری پس می‌دهند.

خورشت بادمجان 

خورشت بادمجان خوش عطر با گوشت

خورشت بادمجان همان طور که از نامش پیدا است از بادمجان تهیه می‌شود. این خورشت یکی از غذاهای سنتی ایرانی بوده و با غوره طبخ می‌گردد. اگر غوره را نمی‌پسندید می‌توانید از آب لیمو ترش تازه در آن استفاده کنید. برای تهیه خورشت بادمجان می‌بایست بادمجان ها را از قبل سرخ کنید و بعد به خورشت اضافه نمایید. برای اینکه بادمجان ها در هنگام سرخ کردن روغن کمتری جذب کنند بهتر است آن ها را به صورت ورقه ورقه برش داده و به مدت ۲ الی ۳ ساعت در مقابل آفتاب قرار دهید و یا به مدت ۱ ساعت داخل آب نمک قرار می‌دهیم و بعد از این مدت از بادمجان ها را از آب نمک بیرون آورده می‌شوییم و سپس سرخ می‌کنیم. با این دو روش بادمجان ها روغن کمتری جذب می‌کنند. این کار هم باعث می‌شود تا خورشت بادمجان طعم بهتری داشته باشد و هم اینکه باعث بالا رفتن چربی و کلسترول خون نمی‌شود.

خورشت اناربیج

خورشت اناربیج ترش و خوشمزه گیلانی

خورشت اناربیج یکی از خوررشت‌های خوش طعم و دلچسب گیلانی می باشد. این خوررشت خوشمزه همانند خورشت فسنجان تهیه می شود با این تفاوت که در آن از آب انار ترش و نوعی سبزی محلی به نام خالواش استفاده می‌کنند. اگر به این سبزی محلی دسترسی ندارید می‌توانید از سبزی های معطر دیگر نظیر جعفری , تره , نعنا و گشنیز استفاده کنید.

برای تهیه خورشت اناربیج باید نسبت نعناع و سبزی محلی نسبت به سبزی های دیگر کمتر باشد. هم چنین برای روغن انداختن خورشت می توانید همانند خورشت فسنجان گردوها را بیشتر آسیاب کنید که روغن بیشتری پس دهند یا در آخر پخت خورشت دو تکه یخ به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که استفاده از رب انار غلیظ و با کیفیت تاثیر بسزایی در خوش طعم شدن بیشتر خورشت دارد. خورشت اناربیج می تواند غذایی مجلسی برای مراسم ها به ویژه برای شب یلدا باشد. برای تزئین خورشت اناربیج می‌توانید از دانه های زیبای انار استفاده کنید.

خورشت کنگر

خورشت کنگر خوشمزه و مجلسی با گوشت

با رسیدن فصل بهار یکی از خورشت های خوش طعمی که می توان در این فصل تهیه کرد و از آن لذت برد خورشت کنگر است. خورشت کنگر یکی از خورشت‌های خوشمزه و اصیل ایرانی می باشد که با نوبرانه فصل بهار یعنی گیاه کنگر تهیه می‌شود. این خورشت به دلیل داشتن کنگر دارای ارزش غذایی بالایی است. کنگر گیاهی بهاره و با طبعی گرم است. این گیاه پرخاصیت سرشار از آنتی اکسیدان می‌باشد و به سلامت دستگاه گوارش و کنترل کلسترول کمک می‌کند.

مواد اصلی برای تهیه خورشت کنگر , گوشت خورشتی , کنگر , سبزی جعفری و نعناع و آبغوره می‌باشند. این خورشت نیز همانند سایر خورشت ها می‌بایست به خوبی جا بیفتد تا طعم و عطر دلچسبی داشته باشد.  برای طبخ خورشت کنگر ایتدا باید پوست کنگرها را به خوبی جدا کرده و تیغ آن ها را بگیرید سپس بشویید و با کره تفت دهید تا طعم بهتری پیدا کند.

خورشت آلو اسفناج 

خورشت آلو اسفناج خوشمزه و لذیذ

خورشت الو اسفناج غذایی خوشمزه و تقریبا ترش است. که بیشتر در شمال کشور طبخ می‌گردد. این خورشت خوشمزه به دلیل داشتن اسفناج سرشار از آهن می‌باشد و برای کودکان در سنین رشد که از خوردن اسفناج امتناع می‌کنند بسیار مقوی می‌باشد. وجود آلو در خورشت آلو اسفناج طعم ترشی را به آن می‌بخشد اگر طعم ترش آن را نمی‌پسندید با اضافه کردن مقداری شکر می‌توانید تعادل را برقرار کنید ولی اگر میزان ترشی خورشت برای شما کم است می‌توانید به جای آلوی خورشتی از آلوچه جنگلی استفاده نمایید. طرز تهیه این خورشت شباهت زیادی به طرز تهیه خورشت قرمه سبزی دارد و هم با گوشت چرخ کرده و هم با مرغ تهیه می‌شود.

خورشت کرفس

خورشت کرفس خوش طعم

خورشت کرفس از نظر طرز تهیه شباهت بسیار زیادی به خورشت قرمه سبزی دارد. وجود کرفس در این خورشت طعم بی نظیری را به آن می‌بخشد. خورشت کرفس برای کسانی که کرفس دوست ندارند می تواند خوشمزه باشد چون طعم این خورشت با کرفس خام متفاوت است.

کرفس موجود در خورشت کرفس در بهبود فشار خون بالا و درمان یبوست مفید است. برای تهیه خورشت کرفس عده ای همان سبزی قورمه سبزی و عده فقط نعناع و جعفری استفاده می‌کنند که این بستگی به ذائقه شما دارد. حتما یک بار این خورشت خوشمزه و مفید را تهیه کنید و از خواص بسیار بالای آن بهره ببرید.

خورشت هویج

خورشت هویج خوشمزه تبریزی

خورشت هویج یکی از خورشت های محبوب و معروف شهر تبریز می‌باشد. این خورشت خوشمزه هم با گوشت خورشتی و هم با گوشت مرغ طبخ می‌گردد. برای لذیذتر شدن مزه خورشت به آن آلوی خورشتی اضافه می‌کنند. خورشت هویج به طور متداول با زردک تهیه می‌شود ولی چون همیشه زردک در بازار موجود نیست می‌توان از هویج به جای آن استفاده کرد که طعم خوبی هم به خورشت می‌دهد. برای تهیه خورشت هویج می‌بایست هویج ها را به خوبی شست و پوست گرفت و سپس به صورت خلال های یک اندازه خرد کرد. خورشت هویج علاوه بر طعم بی نظیر دارای خواص گوناگونی نیز می‌باشد.

خورشت کاری

خورشت کاری تند و خوشمزه

خورشت کاری یکی از خورشت‌های پرادویه و خوش طعم می‌باشد. اصالت این غذا به کشور هند باز می‌گردد ولی به دلیل سازگار بودن طعم این غذا با ذائقه ایرانی‌ها طبخ خورشت کاری در ایران نیز رواج یافته است. برای تهیه خورشت کاری هم می‌توان از گوشت مرغ و هم گوشت گوسفند استفاده نمود. مهم ترین ماده ای که باعث خوشمزه شدن این خورشت می‌شود ادویه کاری و فلفل می‌باشد. طرز تهیه این غذا بسیار ساده است. برای بهتر کردن طعم خورشت کاری می‌توانید از سبزی جعفری تازه , پیازچه , فلفل دلمه ای و قارچ استفاده نمایید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *