ماست و خیار

ماست و خیار یک غذای ساده و پر خاصیت به حساب می آید و خوردن آن در تابستان بسیار دلچسب و لذیذ است.  هر منطقه برای درست کردن ماست و خیار شیوه خاص خودش را دارد. بعضی ها به آن گردو و کشمش اضافه می‌کنند و بعضی ها هم به آن سیر  و بعضی ها هم  سبزی خوردن و پیازچه . از آنجایی که خیار به تنهایی خاصیت خنک کننده دارد و ماست هم به تنهایی یک غذای پر خاصیت و ضد باکتری محسوب می‌شود و در سفره‌های ایرانی جایگاه خاص خودش را دارا است. خیار دارای ویتامین آ می‌باشد و از لحاظ خاصیت حایز اهمیت است و بیشتر در ماسک های صورت کاربرد دارد و خوردن آن هم آب بدن را تامین و از خشک شدن پوست جلوگیری می کند و پاک کننده طبیعی پوست است ملین و خواص بی نظیری را دارد . ماست هم خاصیت ضد باکتری روده ها و و خاصیت رطوبت بخش را دارد . ماست و خیار در سر سفره های ایرانیان جایگاه ویژه را دارد و یکی از پر طرفدار ترین خورنی ها به حساب می‌آید . از لحاظ طب سنتی خیار رفع تب و دفع سموم و برای رفع خارش و پوست خیار دارای ویتامین سی و طبع خیار سرد و تر است. در اینجا یک غذای تابستانه و پر طرفدار را آموزش می‌دهیم .

مواد لازم برای درست کردن ماست و خیار

ماست : یک ظرف یک کیلویی

خیار : هفت عدد

پیاز : یک عدد بزرگ

سبزی های معطر ( مرزه و ترخون و نعنا و ریحون خشک و یا تازه )

سیر : چند حبه خورد شده

کشمش : به اندازه دلخواه

گل سرخ : مقداری

گردو رنده شده : سه قاشق غذا خوری

نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا خیار ها را شسته و خرد می‌کنیم بعد پیاز را پوست کنده و شسته و مانند خیار خرد کرده و به آن گردوی را که از قبل رنده کرده بودیم اضافه می‌کنیم بعد کشمش را اضافه و نمک و فلفل سیاه و گل سرخ اسیاب شده را اضافه کرده و مرزه و ترخون و ریحون و نعنای تازه و یا خشک و سیر رنده شده  را اضافه و در آخر ماست را روی کل مواد ریخته و خوب هم می‌زنیم و در اخر با گل سرخ تزیین می‌کنیم . اکنون ماست و خیار ما به عنوان چاشنی آماده است و می توان در کنار غذاها میل کرد .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *